Цей фрукт помічник в боротьбі з хворобами з серцем
Американські вчені нещодавно підтвердили, що авокадо істотно знижує ризик захворюваності серцевих захворювань. Фахівці відзначають, що навіть один авокадо здатний істотно знизити ризик хвороб, пов’язаних з серцем.
Такі дані були оприлюднені після того, як в дослідженні взяли участь сорок п’ять добровольців із зайвою вагою. Учасники 2 тижні були на однаковій дієті для того, щоб зрівняти особливості організмів.
Після двох тижнів дієти, учасників поділили на три групи. Наступні п’ять тижнів кожна з груп дотримувалася однієї з 3 дієт: з мінімальним вмістом жирів, з середнім вмістом жирів в їжі або з середнім вмістом жирів, але з одним авокадо. По закінченню пятитижневої дієти у всіх хто брав участь було виміряно рівень ліпопротеїнів, кількість окислених ліпопротеїнів.
Результати підтвердили, що у третьої групи учасників, які вживали в раціон авокадо, показники рівня ліпопротеїнів і кількість окислених ліпопротеїнів значно нижче, ніж на початку дослідження, а також більш високий рівень лютеїну (діє як антиоксидант).
Варто нагадати, що авокадо – це величезний комплекс корисних вітамінів, потрібних мікроелементів і корисних речовин для організму. Його властивості істотно поліпшують роботу серця, приводять у норму гормональний баланс.
Також авокадо часто використовують при анемії, гіпертонії і недокрів’я, захворюваннях серця, цукровому діабеті, атеросклерозу, раку, поганому гормональному балансі, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, а також при гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку.