Дієтологи провели дослідження та розповіли, які овочі варто включити до свого раціону
Так дослідження, які проводили лікарі-дієтологи, зазначили, що важливо включати до свого раціону ті продукти, які насичені вітамінами C і K. Такі вітаміни не лише корисні з погляду своїх корисних властивостей, а й сприяють міцному здоров’ю людини.
Детальніше про дослідження дієтологів
Дослідження проводили американські лікарі-дієтологи, які зуміли довести, що деякі овочі, а саме як броколі корисні для серця, печінки та суглобів. Це звичайно не панацея від усіх хвороб пов’язаних із серцем, печінкою, суглобами, але досить важливий продукт, який варто включити до свого раціону.
Також фахівці відзначили, що у броколі міститься мало вуглеводів, багато клітковини, і такий овоч є великим джерелом вітамінів C та K. У броколі міститься вітамін А, фолієва кислота, калій, фосфор та селен. Дієтологи підкреслили, що броколі має корисні властивості, які допомагають нашому організму чинити опір хворобам та різним інфекціям завдяки двом типам антиоксидантів сульфорафанів та індолів.
Такі властивості сприяють правильному регулюванню детоксифікуючих ферментів, що захищають клітини. Дані антиоксиданти, які надходять з подібних овочів, допомагають уберегтися від серцевих захворювань, зміцнюють кровоносні судини та знижують ріст жирових відкладень на стінках судин.
Варто відзначити
Фахівці відзначили, що такі зелені овочі мають велику консистенцію хрому, який сприяє виробленню норадреналіну, мелатоніну та серотоніну, від яких залежить гарний настрій людини. Завдяки вживанню такого овочу покращується робота печінки та суглобів – сульфорафан зменшує запалення хрящів.